Datum objave: 23. 09. 2009.

Jeste li se ikada zapitali da li se pravilno hranite, unosite li dovoljne količine vitamina te u kojem stanju su vaše kosti?

Laboratorij za kemiju hrane i prehranu, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na sudjelovanje u znanstvenom projektu. Tema projekta je praćenje utjecaja prehrane i određenih nutrijenata na zdravlje kosti u osoba s kroničnim bolestima probavnog sustava (celijakija, Crohnova bolest i ulcerozni kolitis). Ujedno će se prikupiti trenutno nedostatni podaci o kakvoći prehrane, prehrambenim navikama i nutritivnom statusu ove populacije u Hrvatskoj.

Prijaviti se mogu sve osobe, bez obzira na spol, starije od 18 godina s jednim od gore navedenih kroničnih bolesti probavnog sustava. Istraživanje uključuje biokemijske pretrage krvi, denzitometriju i dijetetičkim metoda utvrđivanje kvalitete prehrane. Sve pretrage su besplatne, nije potrebna uputnica i nema čekanja.

Sve informacije možete dobiti putem e-mail-a [url="mailto: [email protected]"][email protected][/url] ili telefonom 4605047.

Martina Sučić, dipl.ing. nutricionist

Pošalji prijatelju na email

Komentari