Petra Vlak

Datum objave: 01. 03. 2019.

Dosadile su vam zobene pahuljice za doručak? Isprobajte ih u novoj ulozi, svima omiljenim muffinima! U kombinaciji s jabukama i cimetom, zobene pahuljice postat će omiljeni sastojak svakog doručka. Bogate su prehrambenim vlaknima, vitaminom B1 te manganom i fosforom,  te djeluju blagotvorno na probavu. Stoga, neka zobene pahuljice postanu dio svakodnevice, vaše tijelo će vam biti zahvalno!

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 30-ak minuta

Sastojci:
• 1 veća jabuke
• 2 jaja
• 100 g sitnih zobenih pahuljica
• 100 g pirovog brašna
• 70 g nasjeckanih oraha
• 2 žličice praška za pecivo
• ½ žličice cimeta
• 2 žlice meda
• 3 žlice otopljenog kokosovog ulja 
• 200 ml kefira
• Prstohvat soli
• Za posip: 4 žlice krupnih zobenih pahuljica + 3 žlice nasjeckanih oraha + malo cimeta

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. U zdjeli pomiješajte kefir, otopljeno kokosovo ulje, med i jaja dok se sve dovoljno ne pomiješa. Dodajte i promiješajte ostale suhe sastojke (zobene pahuljice, pirovo brašno, sjeckane orahe, prašak za pecivo, cimet i sol).
3. Jabuku ogulite i narežite na kockice ili naribajte te dodajte smjesi. Napunite svoje kalupe za muffine, te pospite svaki muffin mješavinom krupnih zobenih pahuljica, oraha i cimeta.
4. Pecite na 180°C 20-ak minuta. Izvadite iz kalupa i poslužite. Možete ih posipati i kokosom.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: desert, doručak, međuobrok,

Komentari