Tena Škunca

Datum objave: 06. 09. 2019.

Sirutka je izvanredna namirnica koju u kuhinji možemo iskoristiti na bezbroj različitih načina. Isprobajte je kao dodatak zobenim palačinkama za doručak kojima će pružiti poseban okus i sočnost.

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 2 osobe:
• 150 g sitnih zobenih pahuljica
• 3 dl sirutke
• 1 veliko jaje
• 1 prezrela banana
• 2 žličice sode bikarbone
• 1 žlica javorovoga sirupa (ili nekog drugog sladila)
• 1 žličica ekstrakta vanilije 
• 1 žličica cimeta
• sezonsko voće po želji (npr. šljive)
• maslac, kokosovo ili maslinovo ulje za pečenje

Priprema:
1. Zobene pahuljice, sodu bikarbonu i cimet pomiješati u multipraktiku pa odložiti sa strane. 
2. U multipraktiku zatim pomiješati bananu, jaje, sirutku, ekstrakt vanilije i javorov sirup. Dodati smjesu suhih sastojaka i sve zajedno promiješati. 
3. Zagrijati tavu i dodati malo masnoće za pečenje po želji. Palačinke peći otprilike 1 minutu sa svake strane (dok ne porumene).
4. Poslužiti sa svježim narezanim voćem. 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: doručak, sirutka,

Komentari