Petra Vlak

Datum objave: 14. 12. 2018.

Hladne zimske dane ugrijte brzim složencem od namirnica koje sigurno imate u svom domu. Skromni krumpir obogatite zelenim i ljubičastim povrćem, te začinite neobičnim sastojkom – sezamom.

Vrijeme pripreme: 40-ak minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 osobe:
• 4 veća krumpira
• 500 g cvjetića brokule
• Glavica ljubičastog luka
• Loptica mozzarelle
• 2 žlice sezama
• Šaka ribanog parmezana ili drugog tvrdog sira po želji
• Sol, papar, maslinovo ulje i začini po želji (čili papričica, sušeni timjan ili bosiljak)

Priprema:
Krumpir oguliti, oprati i kratko blanširati u kipućoj slanoj vodi. Brokulu narezati na cvjetiće, oprati te također vrlo kratko blanširati. Brokulu i krumpir dobro ocijediti te pomiješati s ljubičastim lukom narezatim na polumjesece. Sve začiniti sa soli, svježe mljevenim paprom, maslinovim uljem i drugim začinima po želji. Staviti u vatrostalnu posudu te posuti ribanim parmezanom te natrganom mozzarellom. Peći na 180°C 30-ak minuta. Sezam kratko tostirati na suhoj tavi te posuti po složencu kad je pečen. Poslužiti kao samostalno jelo ili prilog. 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: brokula, krumpir, ručak, večera, vegetarijanski,

Komentari