Datum objave: 12. 07. 2019.

Jeste li ikad čuli za onu staru rimsku „odrezak od tune vrijedi svake kune“? Zasigurno niste, ali čak da su ovu frazu i smislili stari Rimljani – ne bi puno falili. Iako malo skuplja – tuna je pravi hit!

Težina pripreme: 2 

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci za 3 burgera:
• 600 grama tune
• dva jaja
• 300 grama sjemenog ulja
• pola decilitra maslinovog ulja
• jedan limun
• jušna žlica octa
• 50 grama dimljene mljevene paprike
• 200 grama rajčice
• pola kile crvenog luka
• 250 grama zelene salate
• sol i papar
• peciva za burger

Priprema:
1. Tunjevinu iskosajte, začinite solju, paprom i dimljenom paprikom i napravite pljeskavice.
2. Luk narežite i dinstajte dok skroz ne omekša. Nakon toga u visokoj posudi izblendajte jedno jaje i jedan žumanjak, sjemeno ulje, limunov sok, ocat, sol i dimljenu papriku da bi ste napravili majonezu. Prerežite peciva i zagrijte ih na tavi, a meso tune pecite dvije minute sa svake strane.
3. Na kraju ostaje serviranje – u pecivo ubacite ispečeno meso, a zatim dodajte karamelizirani luk, vašu domaću majonezu, salatu i rajčicu. I eto burgera za kojeg baš nitko neće moći reći da je kompliciran, dosadan, a pogotovo da nije ukusan!

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: burger, david skoko, Riba Hrvatske, tuna,

Komentari