Nutritivne crtice:
- Izvor fosfora, kalcija, te vitamina A i B2
- Pripremljeni humus možete čuvati u hladnjaku do tjedan dana, a možete ga poslužiti s različitim krekerima ili štapićima od različitog povrća poput mrkve, celera ili korabice.
Sastojci za 1 osobu:
- Jedna tortilja od cjelovitog brašna
- 20 g namaza od slanutka (humusa)
- 25 g sira škripavca (narezanog na kockice)
- 10 g salate (rukola ili zelena salata narezana na trakice)
- 15 g cherry rajčica
Priprema:
Tortilju premažite namazom od slanutka, dodajte sir, salatu, rajčice, po želji dodajte malo gustog aceto balsamica i začinske mješavine Zataar ili samo prstohvat prepečenog sezama. Zamotajte i prerežite na pola.
Recept za humus (10 porcija):
- Staklenka kuhanog slanutka, 220 g
- Maslinovo ulje, 6 žlica
- Tahini, 70 g
- Sok polovice limuna
- Prstohvat soli
- Po želji, češanj češnjaka
Priprema: slanutak procijediti i isprati. Sve pomiješati i dodati u blender te usitniti s 0,5 dl vode.
Energija: 461 kcal
Masti: 24 g
Ugljikohidrati: 44 g
Proteini: 20 g
Pošalji prijatelju na email