Datum objave: 23. 08. 2019.

Inćun je jedna od najcjenjenijih i najzdravijih riba koja se lovi u hrvatskim vodama. Inćun je jeftina delicija koju imamo u ponudi skoro cijele godine. Zato ga jedite cijele godine jer inćun stvarno vrijedi!

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Težina pripreme: 2 

Sastojci:
• 1 kg inćuna
• 0,5 kg svježe blitve
• jedan luk
• 250 g cherry rajčica
• glavica češnjaka
• 150 g krušnih mrvica
• sol i papar
• 0,5 dl maslinova ulja

Priprema:
Inćune isfiletiramo i dobro posušimo. Zatim narežemo krumpire na tanke ploške i poslažemo ih na dno kalupa za pečenje. Potom očistimo blitvu, narežemo je i kratko smekšamo na maslinovom ulju. Rajčice narežemo i izdinstamo ih s lukom te sve začinimo po želji. Na krumpir posložimo red fileta pa red blitve i red rajčice – i sve to ponovimo dva puta. Na vrh tortice pospemo malo krušnih mrvica i pečemo 25 do 30 minuta na 200 stupnjeva.

 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: david skoko, riba, Riba Hrvatske, ručak, večera,

Komentari