Anita Karaman

Datum objave: 16. 02. 2024.

Ako uspijete nabaviti suhe jestive cvjetiće lavande i par domaćih limuna, ne oklijevajte u pripremi ovog predivnog, aromatičnog biskvita: treba vam još malo brašna, šećera, jogurta, dva jaja, decilitar ulja i 10 minuta efektivnog rada. Iako je sama po sebi savršena, sočna i mirisna, poslužila sam je svojim kušačima uz žlicu kreme od vrhnja, mascarponea i meda.

Vrijeme pripreme: 1 sat

Težina pripreme: 2

Sastojci:
• 3/4 žlice suhih cvjetova lavande
• 220 g šećera
• 200 g brašna
• pola žličice praška za pecivo
• pola žličice sode bikarbone
• prstohvat soli
• 2 jaja
• 1 dl blagog maslinovog ulja
• 280 g grčkog jogurta
• naribana korica velikog limuna
• 1 žlica soka od limuna

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C, a kalup za torte promjera 24 cm obložite papirom za pečenje.
2. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol. Kratko promiješajte smjesu pjenjačom da razbijete eventualne grudice. Dodajte šećer i cvjetove lavande koje ste izmrvili prstima.
3. U drugoj zdjeli pjenjačom kratko izradite jaja, pa im dodajte jogurt, ulje, koricu i sok limuna. Pomiješajte smjesu dok ne postane homogena i dodajte je suhim sastojcima. Miješajte kratko, tek toliko da se sastojci povežu.
4. Biskvit ulijte u kalup i pecite 45 minuta. 
5. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.
6. Po želji, poslužite ga uz kremu od vrhnja i mascarponea: 200 ml slatkog vrhnja i 200 g mascarponea zasladite velikom žlicom meda i istucite mikserom u čvrstu kremu.

Možeš se udat svakako zapratite i na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu!

Pošalji prijatelju na email

Komentari