Tena Škunca

Datum objave: 11. 05. 2018.

Jagode najviše volimo jesti u svježem obliku, te kao sastavni dio različitih voćnih kolača, pita, kremica, sladoleda i smoothiesa,  voćnih sokova i koktela. 

Zato smo s vama odlučili podijeliti recept za pripremu obožavane poslastice, torte od sira s jagodama, ali u nešto zdravijoj varijanti.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Težina pripreme: 2

Sastojci za 8 osoba:
Podloga

•usitnjene zobene pahuljice, 100 g
•mljeveni bademi, 50 g
•napitak od badema, 150 ml
•svijetli med, 2 žlice
•ekstrakt vanilije, ½ žličice

Krema
•svježi posni sir, 500 g
•jaja, 4 komada
•svijetli med, 3 žlice
•korica ½ limuna
•sok od ½ limuna
•ekstrakt vanilije, 1 žličica
•jagode, 500 g

Priprema:
1.Zagrijati pećnicu na 180°C.
2.Pomiješati zobene pahuljice i mljevene bademe. Dodati med i ekstrakt vanilije te napitak od badema pa miješati dok se svi sastojci ne sjedine.
3.Kalup za torte promjera 20 cm prekriti papirom za pečenje, a na dno rasporediti smjesu za podlogu. Peći u pećnici otprilike 5 minuta.
4.Kremu od sira potrebno je pripremiti u kratkom vremenu dok je podloga u pećnici. 
5.Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke miksati u snijeg uz dodatak prstohvata soli. U pripremljeni snijeg od bjelanjaka dodavati jedan po jedan žumanjak.
6.Zatim dodati med, svježi sir, koricu i sok limuna te ekstrakt vanilije pa sve vrlo kratko promiješati, dok se sastojci ne sjedine.
7.Pripremljenu smjesu za kremu preliti preko pečene podloge pa vratiti u pećnicu i peći 15 minuta. Nakon toga smanjiti temperaturu na 160°C i peći još desetak minuta.
8.Pečenu tortu pustiti da se u potpunosti ohladi pa prije samog posluživanja po površini rasporediti očišćene jagode.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: desert, jagoda, voće,

Komentari