Tena Škunca

Datum objave: 21. 06. 2024.

Jeste li znali da je meso kozica izvrstan izvor proteina?

Poznata je činjenica kako proteini stvaraju veći osjećaj sitosti, povećavaju proizvodnju topline, a mogu i stimulativno djelovati na sintezu proteina u mišićima.

Želite li povećati unos proteina, predlažemo vam da isprobate toplo hladnu salatu od mariniranih kozica, idealnu kao lagani ručak ili večera.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 20 minuta + mariniranje

Sastojci (za 2 osobe):
•    400 g očišćenih kozica
•    šalica kuhane kvinoje
•    4 šake rikole
•    ½ avokada
•    cherry rajčice
•    limunov sok
•    maslinovo ulje

marinada za kozice:
•    50 ml maslinova ulja
•    sok od 1 limuna
•    1 žličica naribane limunove korice
•    2 režnja češnjaka, protisnutog
•    1 žlica svježeg nasjeckanog peršina
•    morska sol
•    svježe mljeveni papar

Priprema:
1.    Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i koricu, češnjak, peršin, sol i papar pa ih prelijte preko očišćenih kozica. Pospremite ih u hladnjak i pustite da se mariniraju otprilike dva sata.
2.    Marinirane kozice pecite na zagrijanoj tavi, na srednje jakoj vatri, desetak minuta.
3.    U većoj posudi pomiješajte rikolu, avokado, kvinoju, cherry rajčice i pečene kozice. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom i sve dobro promiješajte. Salatu na kraju pospite grubo nasjeckanim indijskim oraščićima.

Pošalji prijatelju na email

Komentari