Jeste li znali da je meso kozica izvrstan izvor proteina?
Poznata je činjenica kako proteini stvaraju veći osjećaj sitosti, povećavaju proizvodnju topline, a mogu i stimulativno djelovati na sintezu proteina u mišićima.
Želite li povećati unos proteina, predlažemo vam da isprobate toplo hladnu salatu od mariniranih kozica, idealnu kao lagani ručak ili večera.
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 20 minuta + mariniranje
Sastojci (za 2 osobe):
• 400 g očišćenih kozica
• šalica kuhane kvinoje
• 4 šake rikole
• ½ avokada
• cherry rajčice
• limunov sok
• maslinovo ulje
marinada za kozice:
• 50 ml maslinova ulja
• sok od 1 limuna
• 1 žličica naribane limunove korice
• 2 režnja češnjaka, protisnutog
• 1 žlica svježeg nasjeckanog peršina
• morska sol
• svježe mljeveni papar
Priprema:
1. Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i koricu, češnjak, peršin, sol i papar pa ih prelijte preko očišćenih kozica. Pospremite ih u hladnjak i pustite da se mariniraju otprilike dva sata.
2. Marinirane kozice pecite na zagrijanoj tavi, na srednje jakoj vatri, desetak minuta.
3. U većoj posudi pomiješajte rikolu, avokado, kvinoju, cherry rajčice i pečene kozice. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom i sve dobro promiješajte. Salatu na kraju pospite grubo nasjeckanim indijskim oraščićima.