Petra Pejnović

Datum objave: 02. 11. 2018.

Nemate naviku doručkovati ili vam je ponestalo ideja za prvi jutarnji obrok? Predlažemo da u nadolazećim hladnijim danima isprobate našu verziju mirisne, tople zobene kaše.

Vrijeme pripreme: 5 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 1 osobu:
•    60 g sitnih zobenih pahuljica
•    Šalica napitka od lješnjaka (ili badema, kravljeg mlijeka, vode)
•    Žličica cimeta
•    Žličica meda
•    Žličica mljevenih lanenih sjemenki
•    Žlica krupno sjeckanih suho prženih lješnjaka

Priprema: 
Sitne zobene pahuljice kuhajte u biljnom napitku ili mlijeku dok se ne zgusnu. Kada su gotove, umiješajte cimet, med i rogač. Servirajte sa mljevenim lanenim sjemenkama te sjeckanim lješnjacima ili drugim orašastim plodovima po želji. Također, svoju zobenu kašu možete obogatiti svježim voćem, poput banana, jabuka ili bobičastog voća, te sušenim kao što su brusnice, marelice ili smokve. Mogućnosti su brojne, isprobajte barem jednu od njih!

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: doručak, zobena kaša, zobene pahuljice,

Komentari