težina pripreme: 1
vrijeme pripreme: 40 minuta
Sastojci za 4 osobe:
• 1 cvjetača srednje veličine, natrgana na manje komade
• 1 ljubičasti luk, narezan na tanke kolutiće
• 2 žlice sušenih brusnica
• manji stručak svježeg kopra
• 2 žlice tostiranih i nasjeckanih oraha
• 50 g baby špinata
• 2 žlice maslinovog ulja
• 3 žlice aceta balsamica
• 1 žličica meda
• sol i papar
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje rasporedite cvjetaču, začinite je maslinovim ulje, soli i paprom pa stavite na pečenje otprilike 15 minuta.
2. Nasjeckani ljubičasti luk posipajte po cvjetači i pecite još 15 do 20 minuta dok ne omekša.
3. U maloj posudici pomiješajte aceto balsamico, med i brusnice.
4. Pečenu cvjetaču i luk pomiješajte s pripremljenim preljevom, orasima, nasjeckanim koprom i špinatom te servirajte toplo.