Tena Škunca

Datum objave: 15. 09. 2017.

težina pripreme: 1

vrijeme pripreme: 40 minuta

Sastojci za 4 osobe:
•    1 cvjetača srednje veličine, natrgana na manje komade
•    1 ljubičasti luk, narezan na tanke kolutiće
•    2 žlice sušenih brusnica
•    manji stručak svježeg kopra
•    2 žlice tostiranih i nasjeckanih oraha
•    50 g baby špinata
•    2 žlice maslinovog ulja
•    3 žlice aceta balsamica
•    1 žličica meda
•    sol i papar

Priprema:
1.    Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje rasporedite cvjetaču, začinite je maslinovim ulje, soli i paprom pa stavite na pečenje otprilike 15 minuta.
2.    Nasjeckani ljubičasti luk posipajte po cvjetači i pecite još 15 do 20 minuta dok ne omekša.
3.    U maloj posudici pomiješajte aceto balsamico, med i brusnice.
4.    Pečenu cvjetaču i luk pomiješajte s pripremljenim preljevom, orasima, nasjeckanim koprom i špinatom te servirajte toplo.
 

 

Pošalji prijatelju na email

Komentari