Nedostaje vam ideja za pripremu ukusnog i brzog ručka? Predlažemo vam da isprobate tjesteninu sljubljenu s finim mediteranskim pestom od raštike i badema.
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 25 minuta
Sastojci za 2 osobe:
• 160 g tjestenine po želji
• 80 g listova raštike, nasjeckanih na manje komade
• 15 g badema (ili neke druge vrste orašastih plodova)
• 80 ml maslinova ulja
• 2 žlice limunova soka
• 1 žlica peršinova lista, sitno nasjeckanog
• 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckani
• 40 g naribanog parmezana
• sol i papar
Priprema:
1. U blago posoljenoj kipućoj vodi blanširati listove raštike, otprilike 1 minutu, a zatim ih prebaciti u ledenu vodu. Vodu u kojoj se kuhala raštika sačuvati za kuhanje tjestenine.
2. Raštiku izvaditi iz ledene vode i dobro posušiti papirnatim ručnikom.
3. Posušenu raštiku, zajedno s bademima, peršinovim listom, češnjakom, parmezanom , maslinovim uljem i limunovim sokom usitniti u blenderu. Po želji dodati sol i svježe mljeveni papar.
4. Dobiveni pesto pomiješati s kuhanom integralnom tjesteninom, po potrebi dodati vodu od kuhanja tjestenina. Po želji posuti parmezanom i poslužiti toplo.