Vitaminoteka

Datum objave: 14. 09. 2017.

težina pripreme: 2

vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci za 2 porcije:
•    pola poriluka
•    2 manje mrkve
•    korijen celera 2 x 2 cm
•    brokula ili cvjetača (1 šalica natrgane na cvjetiće)
•    shiitake gljive, 5 komada (pola pakiranja od 100 g)
•    3 žlice zobenih pahuljica
•    peršinov list
•    maslinovo ulje, 2 žličice

Priprema: 
1.    Nasjeckani poriluk propirjajte, zatim dodajte mrkvu, celer i shitake gljive nasjeckane na kockice. 
2.    Sve zajedno kratko propirjajte pa ulijte vodu i dodajte začine po želji. 
3.    Dodajte brokulu i kuhajte oko 5 minuta.  
4.    Pred kraj kuhanja umiješajte sitne zobene pahuljice i nasjeckani peršinov list pa još kratko prokuhajte.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: dijabetički, gljive, ručak, večera,

Komentari