Petra Vlak

Datum objave: 22. 12. 2017.

U suradnji s djecom iz dječjeg vrtića „Jarun“ u Zagrebu radili smo jestive božićne poklone za njihove roditelje.

Recepte za neobičnije verzije poznatih keksa, koje se inače peku za božićne blagdane, donosimo u nastavku. Svi keksići su gotovi za čas, pa ukoliko želite da se vašim domom prošire mirisi cimeta, muškatnog oraščića, klinčića i đumbira, isprobajte naš jednostavni recept.

Vrijeme pripreme: 15 minuta priprema smjese + 10ak minuta pečenje

Težina pripreme: 1

Sastojci ( za cca 30ak keksa):
200 g glatkog brašna
100 g mljevenih badema
80 g muscovado šećera
80 g meda
100 g maslaca
1 jaje
1 prašak za pecivo
Cimet, muškatni oraščić, klinčić i đumbir (postoji gotova mješavina za medenjake)

Priprema:
Zamijesite od svih sastojaka glatko tijesto, te ostavite 30-ak minuta u hladnjaku. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenu podlogu te izrezujte oblicima po želji. Pecite na 180°C 11-12 minuta.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: Božić, keksi,

Komentari