Da bismo dobili špagete ili rezance od tikvica potreban nam je rezač za povrće koji podsjeća na šiljilo za olovke. Ako nemate rezač za povrće, upotrijebite nož za guljenje krumpira uz pomoć kojeg od tikvice možete dobiti široke rezance, koje onda možete dodatno po želji narezati nožem na tanje trakice. Špageti od tikvica mogu u jelima biti nisko kalorična zamjena za klasičnu tjesteninu, ali možete ih poslužiti i kao prilog uz meso, ribu, tofu ili popečke od povrća.
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina pripreme: 1
Sastojci za 2 porcije:
● 1 veća tikvica
● žlica maslinovog ulja
● malo soli
● začini po želji npr. mješavina francuskih začina
Priprema:
1. Tikvicu oprati, oguliti i uz pomoć spiralnog rezača za povrće od tikvice oblikovati špagete.
2. Zagrijte ulje pa na njega dodajte tikvice i začine i pirjajte oko 5 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju, ali da još uvijek ostanu čvrste i hrskave.