Petra Pejnović

Datum objave: 21. 09. 2018.

Marmeladu i dalje samo mažete na kruh ili palačinke? Probajte ju ovoj zanimljivoj kombinaciji s kefirom, kukuruznom krupicom i maslinovim uljem u ovom sočnom kolaču.

Darbo marmelade proizvode se od pomno biranih voćki vrhunske kvalitete bez dodatnih aditiva, bojila ili konzervansa. Zaslađene prirodnim sladilima, ove marmelade idealne su za samostalnu konzumaciju, ali i kao dio brojnih jela.

Vrijeme pripreme: 10 minuta priprema + 30 minuta pečenje

Težina pripreme: 1

Sastojci za jedan kalup za kruh:
• 4 jaja
• 200 ml kefira
• 2 velike žlice Darbo marmelade od naranče
• 80 ml maslinovog ulja
• 80 g kukuruzne krupice
• 200 g pirovog brašna
• 2 žlice namočenih grožđica
• 2 žličice praška za pecivo
• 4 žlice meda
• Prstohvat soli
• Začini po želji (cimet, vanilija, tonka)

Priprema: u jednoj posudi pomiješajte sve mokre sastojke: jaja, kefir, med, maslinovo ulje i Darbo marmeladu od naranče. U drugoj pomiješajte ostale, suhe sastojke te postepeno dodajte mokrim sastojcima. Prelijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje te pecite na 180°C 30 minuta. Servirajte s još malo Darbo marmelade od naranče te šalicom kave ili toplog čaja.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: desert, međuobrok,

Komentari