Mirja Zupčić

Datum objave: 02. 07. 2021.

Ovo fantastično ukusno jelo od tortilje s jajima i povrćem smislila je nagrađivana britanska kuharica Nadiya Hussain. Mi smo oduševljeni – brzo se priprema i izuzetno je hranjivo i ukusno. Donosimo vam i nekoliko ideja za modifikaciju recepta.

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 1 osobu:
• 1 jaje
• 1 tortilja
• Malo češnjaka u prahu ili protisnutog češnjaka
• Namaz od sušenih rajčica (pesto rosso), 1 žličica
• Šampinjoni , 2-3 komada
• Crne masline, 2-3 komada nasjeckanih
• Malo soli i svježeg peršinovog lista
• Žličica maslinova ulja

Priprema:
Jaje razmutite u zdjelici, dodajte mu češnjak i peršin i malo soli. Gljive i masline nasjeckajte i stavite sa strane. Tortilju premažite namazom. Ugrijte ulje u tavi, a zatim ulijte jaje, nakon par sekundi kad se jaje malo zapeklo na vrh dodajte šampinjone i masline, a zatim uzmite tortilju i zalijepite ju na jaja sa namazanom stranom. Sve malo pritisnite spatulom. Zatim, kad je jaje dobro pečeno sve pažljivo okrenite i zapecite kratko tortilju. Stavite ju sa strane pa kad se malo ohladi zamotajte ju. Možete ju zamotati u aluminijsku foliju da bolje zadrži oblik.
Umjesto namaza od sušenih rajčica isprobajte i pesto genovese ili tartufatu. A od povrća možete kombinirati baby šinat ili blanširani špinat i blitvu, svježu papriku, cherry rajčice ili kukuruz. Za „basic“ varijantu, na jaja naribajte samo malo sira po želji.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: doručak, gljive, jaja, ručak, vegetarijanski, večera,

Komentari