Ovi su slani keksi osmišljeni za mog sinčića kad je tek krenuo s dohranom - stoga ne sadrže sol. On ih je obožavao jer su mehani i prhki, a često sam mu ih nudila namazane s malo kremastog sira. Ako ih pripremate za sebe, predlažem da dodate sol i možda još koji začin poput kima, koji odlično paše uz ciklu.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Težina pripreme: 1
Sastojci za 8 do 10 komada:
● 30 g zobenih pahuljica
● 10 g mljevenih lanenih sjemenki
● 30 g integralnog pirovog brašna
● prstohvat češnjaka u prahu
● 20 g maslaca
● 1 komadić cikle, veličine golf kuglice
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180°c, a pleh obložite papirom za pečenje.
2. Ciklu usitnite u pire, a zobene pahuljice sameljite što sitnice. Od svih sastojaka umijesite glatko tijesto. Ako treba, dodajte par kapi vode, ili malo još brašna.
3. Razvaljajte na debljinu 3-4 mm i izrežite keksiće pa ih pecite 10-12 min tj. dok s donje strane ne počnu primati boju.
4. Ohladite i poslužite :)
Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - Facebooku, Instagramu te YouTube kanalu.