Anja Garašić

Datum objave: 25. 04. 2025.

Ova slana granola savršena je za obogaćivanje omiljenih obroka poput salata, sendviča, variva, svježeg sira, gustih juha i pirea. Dodatak slane granole osigurava poželjnu biljnu raznolikost, a prepuna je zdravih masti, vlakana i biljnih proteina.  Pomaže zdravlju crijeva, bogata je esencijalnim mineralima poput željeza i magnezija te se jednostavno priprema. Savršena je za grickanje i što je najbitnije produljuje sjećaj sitosti.

Vrijeme pripreme: 10 min + 30 min pečenja

Težina pripreme: 1

Sastojci (za 15 porcija):
•    4 žlice (60 g) tahinija
•    2 žlice (30 ml) maslinovog ulja
•    1 žlica (15 ml) javorovog sirupa
•    1 žlica (10 g) češnjaka u prahu
•    1 žličica (3 g) dimljene paprike
•    1 žličica (3 g) sumaka
•    1 žličica (6 g) krupne morske soli
•    1 žličica (1 g) sušenog timijana
•    1 žličica (1 g) sušenog origana
•    ½ žličice (1 g) tucane ljute paprike
•    2 žlice (15 g) prehrambenog kvasca
•    1 šalica (80 g) krupnih zobenih pahuljica
•    ¼ šalice (30 g) bučinih sjemenki
•    ½ šalice (65 g) indijskih oraščića
•    ¼ šalice (35 g) suncokretovih sjemenki
•    ¼ šalice (37 g) sezama

Priprema: 
1. Zagrijte pećnicu na 150°C s ventilatorom i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. 
2. Pomiješajte sve sastojke u glatku smjesu, ravnomjerno rasporedite po pripremljenom limu i pecite 30 minuta na srednjoj rešetki uz jedno okretanje na pola pečenja kako bi se ravnomjerno ispeklo. 
3. Dobro ohladite i takvo čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.

Fotografija naslovnice: Pexels

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: granola, recept, slana granola,

Komentari