Darija Vranešić Bender

Datum objave: 22. 09. 2023.

Muesli se obično konzumira za doručak, a priprema iziskuje izrazito malo vremena. Sadrži idealno izbalansirane omjere ugljikohidrata, proteina i masti. Visok udio složenih ugljikohidrata osigurava bogatstvo prehrambenih vlakana te daje dulji osjećaj sitosti i stabilnu razinu šećera u krvi. Ovakvi proizvodi obogaćeni su vitaminima i mineralima, te predstavljaju ukusan i praktičan izvor ovih vrijednih nutrijenata.

Danas vam donosimo malo drugačiju ideju za pripremu mueslija. Riječ je o tradicionalnoj škotskoj muesli kremi, koju Škoti nazivaju cranachan. Ovaj zanimljivi desert sastoji se od mueslija, svježeg sira, slatkog vrhnja, svježeg voća po želji i neizostavnog škotskog whiskeya.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci za 4 do 6 osoba:
● 150 g mueslija 
● 250 g posnog mladog kravljeg sira
● 1 velika žlica mlijeka
● 2 velike žlice meda
● 1-2 velike žlice whiskeya (prema želji)
● 2 dL slatkog vrhnja
● 400 g svježih borovnica ili drugog bobičastog voća

Priprema:
1. Muesli samljeti uz pomoć električnog sjekača ili miksera. Pomiješati muesli, sir, mlijeko, med i whiskey i pustite da odstoji 20 minuta. 
2. Čvrsto istući slatko vrhnje i umiješati ga zajedno s borovnicama u smjesu mueslija. Odmah poslužiti.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: desert, muesli, sir,

Komentari