Mirja Zupčić

Datum objave: 17. 02. 2023.

Srdela u konzervi cjenovno je pristupačna, spremna je za konzumaciju te je dostupna za kupnju u gotovo svim trgovinama te kao takva zasigurno može pripomoći zadovoljavanju tjedne preporuke za unos ribe.

Konzerve sardine imaju dugi rok trajanja i zato mogu biti dio stalne postave u vašoj smočnici te vam uvijek biti pri ruci za pripremu kvalitetnih i hranjivih obroka. Ovaj sendvič sa sardinama može biti što god poželite: jaki doručak, brzi ručak na poslu ili lagana večera.

Vrijeme pripreme: 5 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 2 porcije:
    • 1 konzerva srdela u ulju, 100 g
    • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršinova lista
    • 1 žlica limunovog soka
    • 1 žličica senfa 
    • 1 žličica kapara
    • ljubičasti luk, narezan na kolutiće
    • ¼ avokada
    • svježe klice po želji 

Priprema:
1. Ocijediti sardine od ulja i staviti ih u zdjelu. 
2. Dodati limunov sok, senf, kapare i peršinov list i sve dobro promiješati. 
3. Dobiveni namaz namazati na krišku raženog kruha, poslagati kriške avokada, ljubičasti luk i klice i poklopiti drugom kriškom kruha.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: avokado, doručak, klice, ručak, sardine, srdele, večera,

Komentari