Srdela u konzervi cjenovno je pristupačna, spremna je za konzumaciju te je dostupna za kupnju u gotovo svim trgovinama te kao takva zasigurno može pripomoći zadovoljavanju tjedne preporuke za unos ribe.
Konzerve sardine imaju dugi rok trajanja i zato mogu biti dio stalne postave u vašoj smočnici te vam uvijek biti pri ruci za pripremu kvalitetnih i hranjivih obroka. Ovaj sendvič sa sardinama može biti što god poželite: jaki doručak, brzi ručak na poslu ili lagana večera.
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Težina pripreme: 1
Sastojci za 2 porcije:
• 1 konzerva srdela u ulju, 100 g
• 1 žlica nasjeckanog svježeg peršinova lista
• 1 žlica limunovog soka
• 1 žličica senfa
• 1 žličica kapara
• ljubičasti luk, narezan na kolutiće
• ¼ avokada
• svježe klice po želji
Priprema:
1. Ocijediti sardine od ulja i staviti ih u zdjelu.
2. Dodati limunov sok, senf, kapare i peršinov list i sve dobro promiješati.
3. Dobiveni namaz namazati na krišku raženog kruha, poslagati kriške avokada, ljubičasti luk i klice i poklopiti drugom kriškom kruha.