Kvinoja je zaista svestrana namirnica koja će svojim orašastom aromom oplemeniti i slana i slatka jela. Predlažemo da je ovog vikenda isprobate u kombinaciji sa šarenim povrćem te je na taj način pridružite mesu s roštilja ili ribi.
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Sastojci za 4 osobe:
● 2 šalice kuhane kvinoje
● 1 srednji poriluk
● 2 paprike
● 1 mala konzerva crnog graha
● 1 mala konzerva kukuruza
● 1 avokado
● maslinovo ulje
● aceto balsamico
● 2 žličice smeđeg šećera
● sol
● kajenski papar
● začini po želji
Priprema:
1. Svježe povrće operite i nasjeckajte.
2. U većoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju popržite poriluk. Kad omekša dodajte smeđi šećer i pričekajte da se otopi i lagano karamelizira. Zatim dodajte malo aceta balsamica. Sve dobro promiješajte.
3. Dodajte papriku nasjeckanu na kockice i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte kuhanu kvinoju, kukuruz i grah pa sve dobro promiješajte. Začinite po želji i još kratko pecite uz miješanje.
4. Ugasite vatru i prije posluživanja dodajte avokado narezan na veće kockice. Po želji još možete dodati peršin i dodatno začiniti acetom i maslinovim uljem.