Darija Vranešić Bender

Datum objave: 21. 08. 2020.

Ispratite ljeto ukusnim i zanimljivim receptom koji odiše okusima mora.

Vrijeme pripreme: 60 min

Težina pripreme: 2

Sastojci za 4 osobe:
•    1 kg škampi
•    2 šalice riže
•    Riblji temeljac
•    1 luk srednje veličine
•    2 režnja češnjaka
•    1/2 dl pjenušca
•    1 šalica koprive
•    1 šalica šparoga
•    Žlica vrhnja
•    maslinovo  ulje

Priprema:
1.    Na maslinovom ulju propržite sitno sjeckani luk i dodajte rižu tako da postane staklasta. Potom podlijevajte s ribljim temeljcem (ili temeljcem dobivenim kuhanjem ljuštura preostalih od čišćenja škampi) postupno, uz stalno miješanje. 
2.    U posebnoj tavi na maslinovom ulju popržite par cijelih škampi, a za kratko vrijeme dodajte očišćene repove škampi i sitno protisnuti češnjak. 
3.    Kad je riža skoro gotova, dodajte popržene škampe, blanširane koprive i šparoge.
4.    Gotovom rižotu dodajte žlicu vrhnja ili žličicu maslaca i 0,5 dl pjenušca.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: riblje jelo, rižoto, ručak, škampi, šparoge, večera,

Komentari