Ispratite ljeto ukusnim i zanimljivim receptom koji odiše okusima mora.
Vrijeme pripreme: 60 min
Težina pripreme: 2
Sastojci za 4 osobe:
• 1 kg škampi
• 2 šalice riže
• Riblji temeljac
• 1 luk srednje veličine
• 2 režnja češnjaka
• 1/2 dl pjenušca
• 1 šalica koprive
• 1 šalica šparoga
• Žlica vrhnja
• maslinovo ulje
Priprema:
1. Na maslinovom ulju propržite sitno sjeckani luk i dodajte rižu tako da postane staklasta. Potom podlijevajte s ribljim temeljcem (ili temeljcem dobivenim kuhanjem ljuštura preostalih od čišćenja škampi) postupno, uz stalno miješanje.
2. U posebnoj tavi na maslinovom ulju popržite par cijelih škampi, a za kratko vrijeme dodajte očišćene repove škampi i sitno protisnuti češnjak.
3. Kad je riža skoro gotova, dodajte popržene škampe, blanširane koprive i šparoge.
4. Gotovom rižotu dodajte žlicu vrhnja ili žličicu maslaca i 0,5 dl pjenušca.