Mirja Zupčić

Datum objave: 27. 05. 2022.

Ovo izdašno jelo je u osnovi gusto varivo koje se osim s koljom može pripremiti i s drugim vrstama riba ili s kozicama. Također, riža koja je klasični pratitelj jela s curryjem može se zamijeniti slanutkom, lećom, grahom ili pak kvinojom.

Vrijeme pripreme: 35 min

Težina pripreme: 2

Sastojci za 4 osobe:
    • Maslac, 30 g
    • 1 žlica maslinova ulja
    • 1 glavica luka
    • Mrkva, 1 kom, naribati
    • 1 manja tikvica
    • Korijen celera, naribani, 30 g
    • 1 režanj češnjaka
    • 1 žličica curryja u prahu
    • 1 lovorov list
    • 450 g fileta aljaške kolje
    • Sjeckana rajčica, tetrapak, 390 g
    • 50 g riže 
    • 4 žlice grčki tip jogurta
    • Svježi peršinov list, 2 žličice
    • Sol i papar

Priprema:
1. Na maslacu i ulju propirjati luk, naribani celer i protisnuti češnjak. 
2. Kad luk omekša dodati mrkvu narezanu na kolutiće i tikvicu narezanu na kockice, začiniti curryjem i pirjati jednu minutu. 
3. Uliti 0,5 litre vode, posoliti i popapriti, dodati lovorov list i pustiti da zakuha. 
4. Zatim dodati ribu i kuhati oko 10 minuta poklopljeno. 
5. Dodati rajčice i rižu i kuhati 20 min dok riža ne omekša. 
6. Pred kraj umiješati grčki tip jogurta i peršinov list. Po želji dodatno začiniti svježom ljutom papričicom.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: curry, jogurt, riba, ručak, večera,

Komentari