Ovoga petka umjesto uobičajenih dagnji odaberite malo drugačije školjke. Zavirite na vašu obližnju tržnicu i potražite školjke brbavice ili neke druge zanimljive morske plodove. Sljubite ih s neobičnom tjesteninom od slanutka i uživajte u novim okusima Mediterana.
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci za 4 osobe:
• 1,5 kg školjaka brbavica
• 300 g tjestenine od slanutka
• 2 režnja češnjaka
• 3 žlice maslinova ulja
• 1 dl bijelog vina
• sol
• sjeckana svježa ljuta paprika
• svježi peršin
• ribana korica neprskanog limuna
• dvije žlice svježeg nara
Priprema:
Tjesteninu od slanutka kuhajte u slanoj vodi prema uputama proizvođača. Sitno nasjeckajte dva režnja češnjaka te ga propirjajte na žlici maslinova ulja. Dodajte nasjeckanu ljutu papričicu, školjke i bijelo vino te kuhajte dok se školjke ne otvore. Tjesteninu procijedite i dodajte u tavu sa školjkama te još kratko prokuhajte. Poslužite sa svježim peršinom, naribanom limunovom koricom i narom.