Matejka Buča

Datum objave: 17. 04. 2020.

Ovakva je salata idealan dodatak roštilju, pečenom mesu, čak i ribi – mi je često jedemo uz filet lososa iz tave i guštamo. Osvježavajuća je i brzo gotova, a s obzirom na to da je hladna, možete ostatke spremiti u hladnjak pa idući dan ponijeti na posao ili iskoristiti uz drugi obrok.

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 obroka:
●    5-6 manjih mladih krumpira
●    1/2 mlade tikvice
●    1 manji svježi krastavac
●    1-2 šake graška
●    10-ak crnih maslina
●    10-ak cherry rajčica

Vinagrette
●    3 žlice maslinovog ulja
●    1 limun – sok
●    1 žličica senfa
●    sol i papar te sjeckani vlasac

Priprema:
1. Krumpir dobro operite pomoću grupe strane čiste spužvice za pranje suđa. Stavite ga u hladnu, posoljenu vodu i kuhajte 20-25 min, ovisi o veličini. 7-8 min prije kraja kuhanja, dodajte mu grašak. Kad su i krumpir i grašak kuhani, iscijedite ih i ostavite da se ohlade.
2. Krumpir zatim narežite, sa ljuskom, na željene komade (ako koristite stari krumpir, ogulite ga). Dodajte narezane cherry rajčice, krastavce, masline te kuhani grašak.
3. Tikvicu uperite pa pomoću noža za guljenje napravite tanke šnite tj. trakice te dodajte salati.
4. U maloj staklenci pomiješajte sastojke za vinagrette, poklopite i dobro protresite. Prelijte preko salate, promiješajte i poslužite odmah ili ohlađeno. Dobar tek!

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu.

Pošalji prijatelju na email

Komentari