Datum objave: 14. 06. 2019.

Osim u Jadranu Cipal voli plivati i u boćatim vodama. Nije rijetkost da ga se pronađe uzvodno u poznatim hrvatskim rijekama poput Krke, Cetine i Neretve. Cipal je krasna riba koje u Jadranu ima stvarno puno, a cipal Zlatac i Bačvaš su najčešće vrste ove ribe u našim ribarnicama. Najpoznatije jelo od cipla ustvari je soljena i sušena ikra, butarga, koja se tradicionalno priprema na Pelješcu. Što se tiče okusa samog mesa, cipal ne zaostaje niti za divljim brancinom.

Težina pripreme: 1 

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci:
• 1 kg cipla 
• 1/2 kg slanutka 
• glavica češnjaka
• jedan limun
• sol i papar
• sjemenke sezama 
• 250 grama miješane lisnate salate
• 1 dl maslinova ulja
• štapići za ražnjiće

Priprema:
1. Cipal odkostite i narežite na podjednake filete koje zatim nabodite na štapiće za ražnjiće i začinite. Ražnjiće od cipla kratko ispecite s obje strane na grill tavi. 
2. Slanutak je najbolje namočiti preko noći, a zatim ga ocijediti i kuhati dok ne omekša. Kada je kuhan, izmiksajte ga zajedno s par režnjeva češnjaka, soli, paprom, maslinovim uljem i malo soka od limuna. 
3. Za kraj napravite salatu koju ćete lako začiniti prema ukusu i posuti poprženim sjemenkama sezama.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: david skoko, riba, Riba Hrvatske, ručak,

Komentari