Osvježavajuću salatu nalik ovoj zasigurno niste već dugo kušali. Uobičajenu zelenu salatu začinite slatkim okusima smokve i iznenadite vaše nepce.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina pripreme: 1
Sastojci za 4 osobe:
• 1 glavica crvenog radiča
• 1 mala glavica salate endivije
• 3 naranče
• pola glavice malog crvenog luka, narezano na tanke kolutiće
• 8 malih zelenih smokava narezanih na četvrtine
• 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• 1 žličica crvenog vinskog octa
• 1/8 žličice mljevenog cimeta
• 2 žlice soka od naranče
• 2 žlice sitno sjeckanog đumbira
• 2 nara, po izboru
Priprema:
1. Operite radič i endiviju i dobro ocijedite. Veće listove salate natrgajte na komadiće.
2. Ogulite naranče i razdvojite kriške, odbacujući srčiku. Stavite u veliku zdjelu s kolutićima luka, listovima salate i smokvama. Osam četvrtina smokve ostavite po strani.
3. U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, vinski ocat, cimet, narančin sok i đumbir. Začinite solju i paprom. Prelijte preko salate i lagano promiješajte.
4. Preostale četvrtine smokve rasporedite po salati i po želji pospite zrnjem nara prije posluživanja.