Darija Vranešić Bender

Datum objave: 28. 08. 2020.

Osvježavajuću salatu nalik ovoj zasigurno niste već dugo kušali. Uobičajenu zelenu salatu začinite slatkim okusima smokve i iznenadite vaše nepce.

Vrijeme pripreme: 30 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 osobe:
•    1 glavica crvenog radiča
•    1 mala glavica salate endivije
•    3 naranče
•    pola glavice malog crvenog luka, narezano na tanke kolutiće
•    8 malih zelenih smokava narezanih na četvrtine
•    3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
•    1 žličica crvenog vinskog octa
•    1/8 žličice mljevenog cimeta
•    2 žlice soka od naranče
•    2 žlice sitno sjeckanog đumbira
•    2 nara, po izboru

Priprema:
1. Operite radič i endiviju i dobro ocijedite. Veće listove salate natrgajte na komadiće.
2. Ogulite naranče i razdvojite kriške, odbacujući srčiku. Stavite u veliku zdjelu s kolutićima luka, listovima salate i smokvama. Osam četvrtina smokve ostavite po strani.
3. U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, vinski ocat, cimet, narančin sok i đumbir. Začinite solju i paprom. Prelijte preko salate i lagano promiješajte.
4. Preostale četvrtine smokve rasporedite po salati i po želji pospite zrnjem nara prije posluživanja.

Pošalji prijatelju na email

Komentari