Šparoge su izvrsne pripremljene na mnogo načina, a mi ih najviše volimo uz domaći kiseli kruh čiji recept možete pročitati ovdje.
Za sutrašnji doručak ukomponirajte vaših ruku djelo na malo drugačiji način. S dolaskom prvih dana proljeća, sezona šparoga službeno je počela. Ako ste u mogućnosti nabaviti ih ili ih u blizini kuće ubrati, započnite jutro s ovim hranjivim i nutritivno bogatim doručkom.
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Sastojci za 2 osobe:
• 2 velike kriške dobrog kiselog kruha
• Ekstra djevičansko maslinovo ulje
• 12 šparoga
• ½ čajne žličice slatke dimljene paprike
• 2 velika jaja iz slobodnog uzgoja
• Parmezan
Priprema:
1. Zagrijte tavu na jakoj vatri i na njoj prepecite kruh. Kada kruh lagano posmeđi, premjestite ga na tanjur ili dasku i premažite ga s malo maslinova ulja.
2. Uklonite tvrde dijelove šparoga i blanširajte ih u slanoj vodi najviše 5 minuta.
3. Šparoge ocijedite, posložite na prepečeni kruh i pospite slatkom dimljenom paprikom.
4. Na tavici s neprijanjajućim dnom pripremite dva jaja na oko.
5. Po jedno jaje stavite preko šparoga, pospite sve parmezanom i posolite krupnom soli.