Tamara Vulić

Datum objave: 03. 04. 2020.

Zasiguno ste se ovih dana okušali u pripremi domaćeg kruha, a možda čak i onoga od kiselog tijesta o kojem smo nedavno pisali.

Za sutrašnji doručak ukomponirajte vaših ruku djelo na malo drugačiji način. S dolaskom prvih dana proljeća, sezona šparoga službeno je počela. Ako ste u mogućnosti nabaviti ih ili ih u blizini kuće ubrati, započnite jutro s ovim hranjivim i nutritivno bogatim doručkom. 

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Sastojci za 2 osobe:
•    2 velike kriške dobrog kiselog kruha
•    Ekstra djevičansko maslinovo ulje
•    12 šparoga
•    ½ čajne žličice slatke dimljene paprike
•    2 velika jaja iz slobodnog uzgoja
•    Parmezan 

Priprema:
1.    Zagrijte tavu na jakoj vatri i na njoj prepecite kruh. Kada kruh lagano posmeđi, premjestite ga na tanjur ili dasku i premažite ga s malo maslinova ulja.
2.    Uklonite tvrde dijelove šparoga i blanširajte ih u slanoj vodi najviše 5 minuta. 
3.    Šparoge ocijedite, posložite na prepečeni kruh i pospite slatkom dimljenom paprikom.
4.    Na tavici s neprijanjajućim dnom pripremite dva jaja na oko.
5.    Po jedno jaje stavite preko šparoga, pospite sve parmezanom i posolite krupnom soli.

Pošalji prijatelju na email

Komentari