Stiglo je proljeće, a s njim i obilje svježeg voća i povrća na tržnice.
Ukoliko nemate ideju kako se pravilno hraniti na poslu, isprobajte našu hrskavu proljetnu salatu koja je brza i jednostavna za pripremu, a obiluje vitaminima, mineralima, prehrambenim vlaknima i antioksidansima koji će vam pomoći u povećanju produktivnosti na poslu, ali i u održavanju adekvatne tjelesne mase.
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina pripreme: 1
Sastojci za 4 osobe:
• 1 šalica kvinoje
• 2 šake matovilca + šaka rikule
• 10-ak crnih maslina
• Šaka klica mladog češnjaka (ili drugih po želji)
• 2 mlada luka
• 2 žlice suncokretovih sjemenki
• 2 žlice bučinih sjemenki
• Meki kravlji ili kozji sir (npr. feta), 70 g
• Sol, svježe mljeveni papar
• Maslinovo ulje
• Sok 1 limuna
• Svježi peršin i menta
Priprema:
1. Kvinoju kuhajte 15-ak minuta sa 2 šalice vode. Kada je kvinoja kuhana, ocijedite višak tekućine ukoliko ostane i ostavite da se malo ohladi.
2. Matovilac i rikulu operite i dodajte kvinoji. Dodajte i masline narezane na kolutiće, sjemenke i klice te na kraju meki sir.
3. Začinite sa dresingom koji ćete napraviti od maslinovog ulja, sokom jednog limuna, soli, svježe mljevenog papra i sjeckanog svježeg peršina i mente.