Petra Pejnović

Datum objave: 20. 04. 2018.

Stiglo je proljeće, a s njim i obilje svježeg voća i povrća na tržnice.

Ukoliko nemate ideju kako se pravilno hraniti na poslu, isprobajte našu hrskavu proljetnu salatu koja je brza i jednostavna za pripremu, a obiluje vitaminima, mineralima, prehrambenim vlaknima i antioksidansima koji će vam pomoći u povećanju produktivnosti na poslu, ali i u održavanju adekvatne tjelesne mase.

Vrijeme pripreme: 15 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 osobe:
•    1 šalica kvinoje
•    2 šake matovilca +  šaka rikule
•    10-ak crnih maslina
•    Šaka klica mladog češnjaka (ili drugih po želji)
•    2 mlada luka
•    2 žlice suncokretovih sjemenki
•    2 žlice bučinih sjemenki
•    Meki kravlji ili kozji sir (npr. feta), 70 g
•    Sol, svježe mljeveni papar
•    Maslinovo ulje
•    Sok 1 limuna
•    Svježi peršin i menta

Priprema:
1. Kvinoju kuhajte 15-ak minuta sa 2 šalice vode. Kada je kvinoja kuhana, ocijedite višak tekućine ukoliko ostane i ostavite da se malo ohladi.
2. Matovilac i rikulu operite i dodajte kvinoji. Dodajte i masline narezane na kolutiće, sjemenke i klice te na kraju meki sir.
3. Začinite sa dresingom koji ćete napraviti od maslinovog ulja, sokom jednog limuna, soli, svježe mljevenog papra i sjeckanog svježeg peršina i mente.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: dijetalno, ručak, salata, večera,

Komentari