Vitaminoteka

Datum objave: 10. 05. 2019.

Mladi domaći grašak već je preplavio naše tržice. Stoga vam predlažemo da ga iskoristite na najbolji mogući način - upakirajte ga u gustu, kremastu juhu koja miriše na proljeće.

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 osobe:
• 2 manje ljutike
• Komadić svježeg đumbira
• 400 g mladoga graška
• 2 žlice maslinovog ulja
• 2 šalice vode
• Svježi vlasac ili menta po želji
• Sol i svježe mljeveni papar

Priprema: 
1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckanu ljutiku i naribani đumbir. Začinite solju i svježe mljevenim paprom. 
2. Pirjajte nekoliko minuta, dodajte vodu i grašak. Kuhajte 15-ak minuta dok grašak ne omekša, a zatim povrće usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. 
3. Začinite po želji svježim začinskim biljem i paprom. 

Pošalji prijatelju na email

Komentari