Tena Škunca

Datum objave: 27. 10. 2017.

Jeste li znali da je riba važna za pravilno funkcioniranje mozga?

Riba je odličan izvor blagotvornih omega – 3 masnih kiselina koje sudjeluju u izgradnji  sivih stanica mozga i mrežnice oka zbog čega su izrazito važne za zdravlje mozga i očiju kako djece tako i odraslih.

Povodom Svjetskog dan moždanog udara donosimo vam recept koji će pridonijeti zdravlju mozga.

Ovdje pročitajte što još preporučamo jesti kako bi smanjili rizik od moždanog udara.

Težina pripreme: 2

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci za 2 osobe:
Poširani losos
•    filet lososa bez kože, 2 komada
•    bijelo vino, 100 ml
•    ljutika, nasjeckana na veće komade, 1 veća glavica
•    lovor, 1 list
•    papar u zrnu, 1 žlica
•    sol


Pire od graška
•    smrznuti grašak, 200 g
•    maslac, 20 g
•    grčki tip jogurta, 2 žlice
•    limunov sok, 1 žličica
•    listići svježeg timijana, 1 žličica
•    sol
•    svježe mljeveni papar

Priprema:
1.    U duboku tavu stavite filete lososa. Dodajte ljutiku, papar, lovor, vino i kipuću vodu tako da potpuno prekrije filete lososa. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Izvadite losos na tanjur za posluživanje, posušite ga papirnatim ručnikom i posolite.
2.    U međuvremenu skuhajte grašak, procijedite ga pa prebacite u blender. Dodajte mu maslac, grčki tip jogurta, sok limuna i timijan te izmiksajte kako bi dobili pire. Posolite i popaprite po želji.
3.    Poširani losos i pire od graška poslužite sa salatom od potočarke začinjenom limunovim sokom i nekoliko kapi maslinova ulja.
 

Pošalji prijatelju na email

Komentari