Matejka Buča

Datum objave: 10. 06. 2022.

Grašak je našoj djeci omiljeno povrće stoga ga dodajem u sve što mogu - a ponekad postane i zvijezda jela, kao što je slučaj s ovim odličnim, nutritivno bogatim popečcima. Mi ih volimo, a vjerujem da će se svidjeti i vama.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Sastojci za 12 komada:
● 200 g svježeg ili odmrznutog graška
● 200 g kuhanog bulgura, prosa ili riže
● 100 g ricotte
● 2 jaja
● 1 veći mladi luk ili 2-3 manja
● žlica svježeg kopra ili žličica sušenog
● sol i papar
● maslinovo ili kokosovo ulje za prženje

Priprema:
1. U multipraktik ili sjeckalicu ubacite većinu grašna, bulgur, jaja, ricottu, kopar, sol, papar i mladi luk pa sve izblendajte u glatku smjesu. Zatim dodajte ostatak graška i zavrtite oštricu još koji put, cilj je da vam ostane malo teksture ipak.
2. Na tavi neprijanjajućeg dna zagrijte malo ulja, tek da prekrije dno tave. Stavljajte žlicom hrpice smjese, poravnajte ih da izgledaju kao popečci pa pržite na srednjoj vatri, poklopljeno, oko četiri minute. Kad dobije boju i malo očvrsne s gornje strane, pažljivo preokrenite i pržite još 3-4 minute.
3. Popečke možete malo ocijediti na papirnatom ručniku, a zatim ih poslužite uz jogurt, pečena jaja, salatu ili neki drugi prilog po želji. Dobar tek!

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu.

Pošalji prijatelju na email

Komentari