Matejka Buča

Datum objave: 11. 10. 2019.

Jako volim popečke svih vrsta, a posebno one koji su pogodni za pripremu u pećnici - jer je oko njih manje posla, a i zdraviji su. U njih ubacim razno povrće i začine te na taj način djeci osiguram kvalitetniji obrok, a oni jako vole kad napravim baš ovakve, narančaste i slatkaste od bundeve. Uz osvježavajuću salatu ili rižu i hummus, odličan su ručak ili večera. 

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 2-3 obroka:
● 350 g bundeve, očišćene i kuhane na pari (oko polovica srednje velike butternut bundeve)
● 1 jaje
● 50 g zobenih pahuljica, sitnih
● 50 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna + još malo za oblikovanje
● 10 g ribanog parmezana, po želji
● 1 mali luk, sitno sjeckan
● začini po želji: češnjak u granulama, sol, papar…
● maslinovo ulje

Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200°C, pleh obložite papirom za pečenje, a papir tanko kistom premažite s maslinovim uljem. 
2. Bundevu ogulite, narežite na kockice i skuhajte na pari – ako nemate rešetku za kuhanje na pari, posužite se metalnom cjediljkom u koju ste stavili bundevu, sve to stavite u veću posudu s malo vode na dnu, pazite da cjedilo ne dodiruje vodu, poklopite i kuhajte 20-25 min, pazeći da voda cijelo vrijeme krčka. 
3. Bundevu propasirajte vilicom ili gnječilicom za krumpir, dodajte ostale sastojke i izmiješajte u mekanu smjesu. Bit će dosta mekana, no svjeedno ćete moći oblikovati polpete debljine oko 1 cm, valjajući ih u malo brašna. 
4. Posložite na pleh, još malo oblikujte ako treba te premažite površinu s malo maslinovog ulja. 
5. Pecite 20 min, okrenite i pecite još 10 min. Poslužite s umakom i prilogom po želji. Dobar tek!

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu.

Pošalji prijatelju na email

Komentari