Matejka Buča

Datum objave: 28. 01. 2022.

Kad sam prvi puta napravila muffine po ovom receptu, došlo mi je da vrištim od sreće jer su bili točno onakvi kakve sam zamislila. Znači, za mene, savršeni doručak muffini. Znate kad, ponekad, maštate o životu bez obaveza, životu u kojem možete ujutro sjesti u kafić na kavu i naručiti doručak – e u toj utopiji ja jedem točno ovakve muffine. To je to.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 8 muffina:
● 1 zrela banana
● 30 g meda
● 1 jaje
● 80 ml mlijeka
● 50 g omekšalog maslaca
● 50 g zobenih pahuljica, usitljenih u brašno
● 150 g integralnog pirovog brašna
● 1 žličica praška za pecivo
● ½ žličice cimeta
● 100 g borovnica, svježih ili zamrznutih
Posip: 
● 10 g zobenih pahuljica
● 10 g badema
● 5 g kokosovog ili smeđeg šećera
● 10 g maslaca

Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200°C, a kalup za muffine obložite papirnatim košaricama ili premažite maslacem. 
2. Bananu izgnječite vilicom u kašu, zatim dodajte med, jaje, mlijeko i omekšali maslac te sve promiješajte. 3. Dodajte usitnjene zobene pahuljice, pirovo brašno, cimet i prašak za pecivo i promiješajte samo kratko, da se sve sjedini. 
4. Smjesom napunite košarice za muffine do ¾ visine pa u svaki muffin utisnite 3-4 borovnice. 
5. Zasebno izmiješajte sastojke za posip pa pospite svaki muffin. 
6. Pecite oko 18 minuta, tj. dok čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe čista. 
Dodatni savjet: 
Integralno pirovo brašno zamijenite pšeničnim, a borovnice voćem po želji te na taj način prilagodite recept sezoni. 

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu.

Pošalji prijatelju na email

Komentari