Tena Škunca

Datum objave: 30. 03. 2018.

Vrijeme pripreme: 90 minuta

Težina pripreme: 2

Sastojci za 12 muffina: 
• 40 g svježeg kvasca 
• 1 žlica toplog mlijeka 
• 1 žlica šećera 
• 500 g glatkog brašna 
• 125 g maslaca 
• 4 žumanjka 
• 1 bjelanjak
• 125 g šećera 
• ribana korica od jednog limuna 
• ribana korica od pola naranče 
• 2 žlice ruma 
• 1 bjelanjak 

Priprema: 
1. Kvasac razmrvite u zdjelici, pomiješajte sa žlicom šećera i toplog mlijeka pa pustite da se digne. 
2. Kalupe za muffine premažite s maslacem i malo ih pobrašnite. 
3. Na laganoj vatri pomiješajte maslac, žumanjke, šećer, rum, limunovu i narančinu koricu. 
4. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kvasac i smjesu od maslaca te izradite tijesto. 
5. Prekrijte tijesto krpom i ostavite ga na toplom da se diže.
6. Nakon toga, tijesto premijestite i pustite ga da se još malo diže.
7. Tijesto podijelite na 12 komada i oblikujte loptice. Loptice posložite u prethodno namašćene kalupe za muffine, premažite ih bjelanjkom i zarežite škarama u obliku križa. Po želji ih možete posipati šećernim perlama ili listićima badema.
8. Tijesto ostavite da miruje još 15 minuta, a pećnicu zagrijte na 200°C. 
9. Pinca muffine pecite 20 minuta na 200°C. Poslužite ih ohlađene. 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: pinca, uskrs,

Komentari