Tena Škunca

Datum objave: 03. 08. 2018.

Povodom Međunarodnog dana piva koji se svake godine obilježava prvog petka u kolovozu, donosimo vam recept za pripremu sočnih grillanih pilećih prsa mariniranih u – svijetlom pivu.

Težina pripreme: 2

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci za 4 osobe:
• oko 500 g pilećih prsa, bez kosti
• 500 ml svijetlog piva
• 1 režanj češnjaka
• 2 žličice svježih listića timijana
• 1 žličica meda
• sok pola limete
• sol i svježe mljeveni papar

Priprema:
1. Pomiješati pivo, sok limete, med, protisnuti režanj češnjaka, timijan, sol i papar.
2. Pripremljenu marinadu preliti preko dvije polovice pilećih prsa te ostaviti da se marinira otprilike pola sata.
3. Meso izvaditi iz marinade pa peći na roštilju ili zagrijanoj grill tavi desetak minuta sa svake strane.
4. Uz ovako pripremljenu piletinu može se poslužiti grillano povrće ili salata od sezonskog povrća po želji. 


 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: piletina, ručak, večera,

Komentari