Petra Pejnović

Datum objave: 02. 03. 2018.

Na sam spomen zime i hladnog vremena, poželimo toplu, gustu juhu koja nam grije cijelo tijelo. Ali, jeste li znali da nas i neki začini mogu ugrijati?

To su primjerice čili papričice, đumbir i papar koji posjeduju termogenički učinak. Stoga vam donosimo recept za finu pikantnu juhu  bogatu začinima koja će vas ugrijati nakon boravka na otvorenom.

Vrijeme pripreme: 40-ak minuta

Težina pripreme: 2

Sastojci za 4 osobe:
•    1 srednje velika bundeva
•    4 velike mrkve
•    1 veća glavica ljubičastog luka ili 2 male ljutike
•    3 češnja češnjaka
•    Žlica maslinovog ulja
•    Komadić đumbira
•    Svježe ili suhe čili papričice
•    7 dcl povrtnog temeljca
•    Sol, svježe mljeveni papar
•    Sjemenke bundeve po želji

Priprema:
1.    Bundevu raspolovite i odstranite koštice. Ne morate je guliti, već je samo narežite na kriške.
2.    Mrkvu, luk i češnjak očistite i narežite na veće komade te ih sve zajedno stavite na papir za pečenje i pecite na 180°C, 30-ak minuta ili dok ne omekane. Nakon što je povrće pečeno, uklonite koru s bundeve te ju zajedno s ostalim povrćem usitnite štapnim mikserom.
3.    Usitnjenom povrću dodajte temeljac, naribani đumbir i čili, te sve kratko prokuhajte.
4.      Začinite sa soli i svježe mljevenim paprom. Servirajte s bučinim sjemenkama ili s malo maslinovog ulja.

Pošalji prijatelju na email

Komentari