Težina pripreme: 2
Vrijeme pripreme: 25 minuta
Sastojci za 2 osobe
• 4 jaja
• 500 ml pasirane rajčice ili sjeckanih pelata
• režanj češnjaka, sitno nasjeckani
• ½ žličice sušene čili papričice
• 2 žličice svježeg nasjeckanog bosiljka
• 2 žličice svježeg nasjeckanog peršina
• 2 žlice maslinovog ulja
• 3 žlice parmezana
• 1 žličica smeđeg šećera
• sol i papar
Priprema:
1. U dubokoj tavi na zagrijanom maslinovom kratko popržite češnjak i čili papričicu.
2. Dodajte pasiranu rajčicu, sol, šećer i papar te ostavite na laganoj vatri da kuha otprilike 10 minuta.
3. Razbijte jaja i lagano ih, jedno po jedno, ubacite u umak od rajčice. Poklopite i pustite da se jaja skuhaju u rajčici (oko 5 – 10 minuta).
4. Ugasite vatru, posipajte jaja svježim peršinom i bosiljkom, dodajte parmezan pa ostavite poklopljeno još nekoliko minuta kako bi se parmezan rastopio.
5. Poslužite toplo.