Anita Karaman

Datum objave: 20. 01. 2023.

Volim marende, kuham si svaki dan i trudim se podijeliti blagodati vlastoručno pripremljenih obroka umjesto gotovih, fast-food rješenja. Moja kampanja zdravih obroka nailazi na otpor onih koji nemaju vremena za kuhanje, ne žele se probuditi ranije, ne žele kuhati navečer, ne žele jesti hladno ili podgrijano itd. Isprika je mnogo, ali za sve možemo naći rješenje. 

Pripremila sam zato pet marendi po sljedećim kriterijima:

  • nema termičke obrade (koristimo svježe, konzervirane, ukiseljene i gotove namirnice),
  • nema miksera, blendera i hrpe aparata koju treba prati,
  • priprema traje maksimalno 10 minuta i, naravno,
  • moraju biti zdrave, ukusne, zasitne i šarene.

1.

Ukiseljena cikla, mladi špinat začinjen limunom i maslinovim uljem, konzervirana leća s peršinom, feta sirom, ljubičastim lukom, koricom i sokom limuna i maslinovim ulje

2.

Štapići od svježe mrkve i cikle, kupovni raženi krekeri, posni sir sa nasjeckanom svježom paprikom, orasima, dimljenom purećom šunkom i sušenim koprom

3.

Tunjevina, zelena salata i slanutak iz konzerve s ljubičastim lukom, pečenim paprikama iz staklenke, maslinama, kaparima, peršinom, octom i maslinovim uljem

4.

Zrnati sir, mali avokado (s limunom i maslinovim uljem), salata od konzerviranog kukuruza šećerca, cherry rajčica, paprike, krastavaca i luka začinjena po želji (kod mene sumac, vinski ocat i maslinovo ulje); nekoliko grisina za hrskanje

5.

Domaći mladi sir, kiseli kupus začinjen maslinovim uljem i paprom, malo pečenice i kobasice, grah iz konzerve s bučinim uljem, acetom i peršinom

Možeš se udat svakako zapratite i na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu!

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: Možeš se udat, posao, ručak, salata, večera,

Komentari