Ljeto je idealno vrijeme za uživanje u bosiljku – možete ga dodati u različite umake za tjesteninu, juhe, salate ili namaze.
Jeste li znali da osim što može oplemeniti svako jelo, bosiljak posjeduje brojne blagodati za organizam? Tako pomaže u detoksikaciji jetre, smanjuje upalu i stres te obiluje željezom.
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Težina pripreme: 1
Sastojci:
2 šake svježih listića bosiljka
Šaka indijskih oraščića
4 žlice naribanog Grana padano sira ili Pecorino romano (ili drugi tvrdi sir po želji)
1 češanj češnjaka
1-2 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sok polovice limuna
Sol i svježe mljeveni papar
Priprema:
Sve sastojke usitniti u mužaru ili blenderu do homogene smjese. Dodati maslinovog ulja po potrebi i servirati kao umak za tjesteninu, namaz za bruskete ili kao dodatak sendvičima i salatama.