Petra Pejnović

Datum objave: 29. 06. 2018.

Ljeto je idealno vrijeme za uživanje u bosiljku – možete ga dodati u različite umake za tjesteninu, juhe, salate ili namaze.

Jeste li znali da osim što može oplemeniti svako jelo,  bosiljak posjeduje brojne blagodati za organizam?  Tako pomaže u detoksikaciji jetre, smanjuje upalu i stres te obiluje željezom.

Vrijeme pripreme: 5 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci:
2 šake svježih listića bosiljka
Šaka indijskih oraščića
4 žlice naribanog Grana padano sira ili Pecorino romano (ili drugi tvrdi sir po želji)
1 češanj češnjaka
1-2 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sok polovice limuna
Sol i svježe mljeveni papar

Priprema:
Sve sastojke usitniti u mužaru ili blenderu do homogene smjese. Dodati maslinovog ulja po potrebi i servirati kao umak za tjesteninu, namaz za bruskete ili kao dodatak sendvičima i salatama.

 

Pošalji prijatelju na email

Komentari