Matejka Buča

Datum objave: 20. 10. 2023.

Pečene jabuke jedna su mi od omiljenih jesenskih slastica. Ako se pripreme na ovaj način - bez teških nadjeva već samo s hrskavim mrvičastim posipom - ovo je ujedno i zaista lagani desert koji možete jesti bez grižnje savjesti. Mi u njemu uživamo svake jeseni. 

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za dvije osobe:
● 1 jabuka i 1 kruška
● 30 g zobenih pahuljica
● 30 g sjeckanih oraha ili badema
● 40 g maslaca
● 1 i 1/2 žlica meda
● malo cimeta

Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200°C, a vatrostalnu posudu obložite papirom za pečenje.
2. Voće operite, prepolovite i odstranice nejestive dijelove pa izdubite sredinu, ali tako da stane barem 1 cm debljine mesa. Također, sa stražnje strane svake polovice odrežite malu plohu da bi voće moglo stabilno ležati. Pospite ih s malo cimeta.
3. Meso koje ste izdubili sitno nasjeckajte.
4. Ostale sastojke osim pomiješajte i prstima ujedinite u mrvičastu smjesu - dodajte i nasjeckano voće i sve pomiješajte.
5. Tim nadjevom punite voće pa pecite 25-30 min tj. dok tijesto ne dobije lijepu boju, a voće ne omekša.
6. Poslužite vruće, a možete i uz malo sladoleda. Dobar tek!

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu.

Pošalji prijatelju na email

Komentari