Pečene breskve odličan su osvježavajući desert, a mogu biti i super ideja za doručak ako ih poslužite uz grčki jogurt i pospete s malo granole. Koju god verziju odaberete, sigurno će vam se svidjeti!
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci za dvije osobe:
● 2 breskve
● 15-ak neslanih, očišćenih pistacija
● 1 žlica ekstrakta vanilije ili jedna mahuna vanilije
● 2 žlice meda ili drugog tekućeg zaslađivača
● 5 listića maslaca
● 100 g krem sira
● 50 g bijele čokolade
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200°C, a vatrostalnu posudu ili protvan premažite maslacem (s jednim od onih pet listića).
2. Pistacio očistite i krupno nasjeckajte. Pomiješajte ga s medom i vanilijom.
3. Breskve dobro operite, osušite pa prepolovite i izvadite košticu. Složite ih u pripremljenu posudu tako da je prerezana strana gore.
4. U svaku udubinu od koštice stavite nadjev, a zatim sav preostali nadjev prelijte preko bresaka. Na svaku breskvu stavite listić maslaca.
5. Pecite oko 25 minuta tj. dok breskve malo ne omekšaju, a pistacio primi boju.
6. U međuvremenu pomiješajte krem sir i otopljenu bijelu čokoladu.
7. Breskve poslužite tople s hladnom kremom, a prelijte ih sa sokom koji ostane na dnu posude od pečenja. Dobar tek!
Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - Facebooku, Instagramu te YouTube kanalu.