Pastrva je iznimno pristupačna. No bez obzira na cijenu, nutricionistički je u samom vrhu ribljeg svijeta. Ima sadržaj omega-3 masnih kiselina gotovo kao i srdela!
Težina pripreme: 2
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci za dvije osobe:
• dvije pastrve
• 50 g oljuštenih badema
• 60 g krušnih mrvica
• vezica svježe kadulje
• glavica češnjaka
• jedan limun
• pola kilograma mahuna
• 50 g maslaca
• sol i papar
• jedna žličica muškatnog oraščića
Priprema:
Pastrvu smo očistili, isfiletirali i odkostili. U smjesu za paniranje stavili smo malo badema, krušnih mrvica, soli, papra i kadulje i dat će nam jednu finu orašastu aromu. Mislim da će joj u ovom obliku, dakle u filetu, biti dovoljno desetak minuta na 190 stupnjeva. Za mahune smo napravili smjesu od maslaca aromatiziranog češnjakom u koji ćemo dodati malo mrvica i u tim mrvicama ćemo sotirati mahune.