Patlidžani i rajčice, sjajne zvijezde ljetne kuhinje, spojite u jednostavno jelo koje će oduševiti vaše nepce. Ovaj tradicionalni sicilijanski recept, posvećen istoimenoj operi, obogatite također talijanskim klasikom – burata ili ricotta sirom.
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
Težina pripreme: 1
Sastojci za 4 osobe:
• 1 veliki patlidžan ili 2 manja
• Nekoliko režnjeva češnjaka
• 500 g svježih domaćih rajčica
• 400 g tjestenine po želji (integralna, od slanutka ili leće)
• Maslinovo ulje
• Sol, svježe mljeveni papar, svježi bosiljak
• Burata ili ricotta sir po želji
Priprema:
1. Patlidžane narežite na veće kockice, te ih prepecite na nekoliko žlica maslinova ulja.
2. Dodajte i sjeckani češnjak te svježe rajčice, kojima ste odstranili koru, nasjeckane na kockice. Posolite, popaprite i kuhajte dok se šalša ne zgusne.
3. Tjesteninu po želji skuhajte prema uputama proizvođača, te dodajte šalši.
4. Poslužite s listićima svježeg bosiljka, nekoliko kapi maslinovog ulja i sirom po želji.