Patlidžani i rajčice, sjajne zvijezde ljetne kuhinje, spojite u jednostavno jelo koje će oduševiti vaše nepce. Mi smo ovaj tradicionalni sicilijanski recept, posvećen istoimenoj operi, odlučili mrvicu izmijeniti pa smo umjesto tjestenine skuhali proso.
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
Težina pripreme: 1
Sastojci za 4 osobe:
• 1 veliki patlidžan ili 2 manja
• Nekoliko režnjeva češnjaka
• 500 g svježih domaćih rajčica
• 200 g sirovog prosa
• Maslinovo ulje
• Sol, svježe mljeveni papar, svježi bosiljak
• naribani sir po želji
Priprema:
1. Patlidžane narežite na veće kockice, te ih prepecite na nekoliko žlica maslinova ulja. Ostavite sa strane.
2. U sjeckani češnjak dodajte oguljenje svježe rajčice, nasjeckane na kockice. Posolite, popaprite i kuhajte dok se šalša ne zgusne. Dodajte patlidžan.
3. Proso najprije kratko popržite na maslinovom ulju, a zatim podlijete vodom i kuhajte dok ne omekša.
4. Poslužite s listićima svježeg bosiljka, nekoliko kapi maslinovog ulja i sirom po želji.