Vitaminoteka

Datum objave: 23. 06. 2023.

Patlidžani i rajčice, sjajne zvijezde ljetne kuhinje, spojite u jednostavno jelo koje će oduševiti vaše nepce. Mi smo ovaj tradicionalni sicilijanski recept, posvećen istoimenoj operi, odlučili mrvicu izmijeniti pa smo umjesto tjestenine skuhali proso. 

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 osobe: 
•    1 veliki patlidžan ili 2 manja
•    Nekoliko režnjeva češnjaka
•    500 g svježih domaćih rajčica
•    200 g sirovog prosa
•    Maslinovo ulje
•    Sol, svježe mljeveni papar, svježi bosiljak
•    naribani sir po želji

Priprema:
1.  Patlidžane narežite na veće kockice, te ih prepecite na nekoliko žlica maslinova ulja. Ostavite sa strane.
2. U sjeckani češnjak dodajte oguljenje svježe rajčice,  nasjeckane na kockice. Posolite, popaprite i kuhajte dok se šalša ne zgusne. Dodajte patlidžan.
3. Proso najprije kratko popržite na maslinovom ulju, a zatim podlijete vodom i kuhajte dok ne omekša.
4. Poslužite s listićima svježeg bosiljka, nekoliko kapi maslinovog ulja i sirom po želji. 

Pošalji prijatelju na email

Komentari