Petra Vlak

Datum objave: 24. 07. 2020.

Patlidžani i rajčice, sjajne zvijezde ljetne kuhinje, spojite u jednostavno jelo koje će oduševiti vaše nepce. Ovaj tradicionalni sicilijanski recept, posvećen istoimenoj operi, obogatite također talijanskim klasikom – burata ili ricotta sirom.

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 osobe: 
•    1 veliki patlidžan ili 2 manja
•    Nekoliko režnjeva češnjaka
•    500 g svježih domaćih rajčica
•    400 g tjestenine po želji (integralna, od slanutka ili leće)
•    Maslinovo ulje
•    Sol, svježe mljeveni papar, svježi bosiljak
•    Burata ili ricotta sir po želji

Priprema:
1.  Patlidžane narežite na veće kockice, te ih prepecite na nekoliko žlica maslinova ulja.
2. Dodajte i sjeckani češnjak te svježe rajčice, kojima ste odstranili koru, nasjeckane na kockice. Posolite, popaprite i kuhajte dok se šalša ne zgusne.
3. Tjesteninu po želji skuhajte prema uputama proizvođača, te dodajte šalši.
4. Poslužite s listićima svježeg bosiljka, nekoliko kapi maslinovog ulja i sirom po želji. 

Pošalji prijatelju na email

Komentari