Datum objave: 19. 06. 2020.

Ukusna ljetna salata koja se vrlo jednostavno priprema. Salatu uvijek začinite netom prije serviranja kako bi ostala svježa i hrskava.

Vrijeme pripreme: 30 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 2 osobe:
•    dimljeni fileti brancina ili orade 100 g
•    rikula 50 g
•    mini rajčice 100 g
•    1 manji avokado
•    maslinovo ulje 0,5 dl
•    ocat 0,1 dl
•    prstohvat soli i svježe mljevenog papra
•    dekoracije po želji

Priprema:
Avokado ogulite i uklonite središnji dio, potom ga izrežite na polumjesece, rikulu osvježite vodom, a mini rajčice isjeckajte na četvrtine. Salatu začinite uljem, octom, solju i paprom. Izmiješajte i složite na tanjur. Dimljenoj ribi ogulite kožu, isjeckajte je na komade željene veličine i pažljivo složite na salatu. Na kraju pokapajte s malo maslinovog ulja i dekorirajte po želji.

Pošalji prijatelju na email

Komentari