Ukusna ljetna salata koja se vrlo jednostavno priprema. Salatu uvijek začinite netom prije serviranja kako bi ostala svježa i hrskava.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina pripreme: 1
Sastojci za 2 osobe:
• dimljeni fileti brancina ili orade 100 g
• rikula 50 g
• mini rajčice 100 g
• 1 manji avokado
• maslinovo ulje 0,5 dl
• ocat 0,1 dl
• prstohvat soli i svježe mljevenog papra
• dekoracije po želji
Priprema:
Avokado ogulite i uklonite središnji dio, potom ga izrežite na polumjesece, rikulu osvježite vodom, a mini rajčice isjeckajte na četvrtine. Salatu začinite uljem, octom, solju i paprom. Izmiješajte i složite na tanjur. Dimljenoj ribi ogulite kožu, isjeckajte je na komade željene veličine i pažljivo složite na salatu. Na kraju pokapajte s malo maslinovog ulja i dekorirajte po želji.