Ova, nekima možda neobična kombinacija ribe i povrća, plijeni ne samo svojim okusom nego i bojama. Probajte, a zatim se hrabro upustite u stvaranje vlastitih kombinacija.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 2
Sastojci za 2 osobe:
• 1 oslić (bez glave) ili 200 g fileta
• 2 stabljike celera
• 1 mrkva
• 1 žlica octa
• 200 ml vode
• prstohvat šećera
• 1 žlica začinske mješavine sušenog povrća
• 4 žlice sojina umaka
• 50 ml ulja
• 1 poriluk
Priprema:
1. Ribu očistite i izvana malo zarežite (to nije potrebno učiniti s filetima). Kratko je popecite s obiju strana.
2. Odlijte višak masnoće i dodajte povrće narezano na rezance dužine oko 3 cm.
3. Pospite začinskom mješavinom sušenog povrća i šećerom, dodajte ocat, sojin umak i na kraju ulijte vodu. Pirjajte sve zajedno 10-15 minuta.
Posluživanje:
Oslić s povrćem poslužite s rižom.
Savjet:
Vrste bijele ribe i povrća prilagodite vlastitom ukusu.