Datum objave: 13. 11. 2020.

Ova, nekima možda neobična kombinacija ribe i povrća, plijeni ne samo svojim okusom nego i bojama. Probajte, a zatim se hrabro upustite u stvaranje vlastitih kombinacija.

Vrijeme pripreme: 45 min

Težina pripreme: 2

Sastojci za 2 osobe:
•    1 oslić (bez glave) ili 200 g fileta
•    2 stabljike celera
•    1 mrkva
•    1 žlica octa
•    200 ml vode
•    prstohvat šećera
•    1 žlica začinske mješavine sušenog povrća
•    4 žlice sojina umaka
•    50 ml ulja
•    1 poriluk

Priprema:
1. Ribu očistite i izvana malo zarežite (to nije potrebno učiniti s filetima). Kratko je popecite s obiju strana.
2. Odlijte višak masnoće i dodajte povrće narezano na rezance dužine oko 3 cm.
3. Pospite začinskom mješavinom sušenog povrća i šećerom, dodajte ocat, sojin umak i na kraju ulijte vodu. Pirjajte sve zajedno 10-15 minuta.

Posluživanje:
Oslić s povrćem poslužite s rižom.

Savjet:
Vrste bijele ribe i povrća prilagodite vlastitom ukusu.

Pošalji prijatelju na email

Komentari