Svaka tržnica i trgovina koja drži do sebe u ponudi ima upravo ovu dragocjenu ribu. Orada je lako dostupna, izrazito ukusna i jako cijenjena riba bijelog mesa.
Vrijeme pripreme: 60 min
Težina pripreme: 1
Sastojci:
• 1 kg orade
• 50 g maslaca
• stručak mladog luka
• 200 g cherry rajčice
• 2 mrkve
• sol i papar
• 0,5 dl maslinova ulja
• 2 dl bijelog vina
• palenta
Priprema:
Orade dobro očistite, isfiletirajte i doobro posušite. Pobrinite se da temeljac od kostiju i ostataka ribe kuhate na laganoj vatri i to u nepoklopljenom loncu. Maslac i maslinovo ulje podgrijte na širokoj tavi, na koju ćete potom dodati povrće i ribu. Kad podlijete vinom čekajte da alkohol ishlapi, a tek onda podlijte temeljcem kojeg ste do tada kuhali.