Visoko kvalitetnu ribu poput tune uvrstite u Vaš tjedni jelovnik i približite se ispunjavanju nutritivnih potreba za omega - 3 masnim kiselinama.
Vrijeme pripreme: 60 min
Težina pripreme: 2
Sastojci za 4 osobe:
• 2 kg tune (narezane na odreske)
Za marinadu:
• 1 l vode
• 100 ml vinskog octa
• Nekoliko zrna papra
• Listovi svježeg lovora
• Sol
• 2 grančice ružmarina
• 1 limun
• 100 ml maslinova ulja
Priprema:
1. Odreske tune operite, očistite od kožice i pažljivo odstranite središnju kost.
2. Stavite ih kuhati u kipuću vodu kojoj ste dodali ocat, papar, lovor i sol pa kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
3. U vatrostalnu posudu slažite red tune, zatim listove lovora, ružmarin i ploške limuna pa nastavite tako dok ne potrošite svu tunu.
4. Prelijte procijeđenom tekućinom u kojoj se kuhala riba tako da je prekrije, zatim zalijte uljem. Poklopljeno čuvajte na hladnom mjestu. Poslužite s kuhanom blitvom ili drugim povrćem.
Savjet:
Ulje mora prekriti tunu da ne dođe do dodira sa zrakom. U adekvatnoj posudi pokrivenoj plastičnom folijom možete je čuvati u hladnjaku na 3 do 4 °C do tjedan dana.