Datum objave: 14. 08. 2020.

Visoko kvalitetnu ribu poput tune uvrstite u Vaš tjedni jelovnik i približite se ispunjavanju nutritivnih potreba za omega - 3 masnim kiselinama.

Vrijeme pripreme: 60 min

Težina pripreme: 2

Sastojci za 4 osobe:
•    2 kg tune (narezane na odreske)
Za marinadu:
•    1 l vode
•    100 ml vinskog octa
•    Nekoliko zrna papra
•    Listovi svježeg lovora
•    Sol
•    2 grančice ružmarina
•    1 limun
•    100 ml maslinova ulja

Priprema:
1.    Odreske tune operite, očistite od kožice i pažljivo odstranite središnju kost.
2.    Stavite ih kuhati u kipuću vodu kojoj ste dodali ocat, papar, lovor i sol pa kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
3.    U vatrostalnu posudu slažite red tune, zatim listove lovora, ružmarin i ploške limuna pa nastavite tako dok ne potrošite svu tunu.
4.    Prelijte procijeđenom tekućinom u kojoj se kuhala riba tako da je prekrije, zatim zalijte uljem. Poklopljeno čuvajte na hladnom mjestu. Poslužite s kuhanom blitvom ili drugim povrćem.

Savjet:
Ulje mora prekriti tunu da ne dođe do dodira sa zrakom. U adekvatnoj posudi pokrivenoj plastičnom folijom možete je čuvati u hladnjaku na 3 do 4 °C do tjedan dana.

Pošalji prijatelju na email

Komentari